Cookies

Súhlasím Na naších stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania Behame.sk.
Bližie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.

Hladní po tréningu? Inšpirujte sa

Hladní po tréningu? Inšpirujte sa
Výdatný bežecký tréning si žiada doplnenie energie. Tentoraz potešíme milovníkov rýb aj maškrtníkov.

Šťavnatý losos so syrom a jogurtom


Rozpis na 2 porcie
2 malé filety z čerstvého lososa v bio kvalite aj s kožou
1 biely grécky jogurt bez tuku
1 PL olivového oleja
1 ČL hrubozrnnej horčice
4 plátky citróna
4 veľké tenké plátky tvrdého syru so zníženým obsahom tuku
čierne korenie
soľ
Postup

Filety umyjeme, osolíme, okoreníme a poukladáme kožou smerom dole na plech vystlaný papierom na pečenie. Pripravíme si dressing tak, že v malej miske zmiešame jogurt s olivovým olejom a horčicou. Filety rovnomerne potrieme dressingom, prikryjeme plátkami syra, na ktoré poukladáme plátky citróna. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme asi 25 minút. Podávame s uvarenou ryžou natural a hráškom duseným na pare alebo čerstvým celozrnným pečivom a vašim obľúbeným zeleninovým šalátom.

Čas prípravy: 35 minút

Poznámka: Mastné druhy morských rýb sú bohatým zdrojom poly-nenasýtených esenciálnych mastných kyselín, najmä typu omega-3. Výborným zdrojom omega-3 mastných kyselín je aj mleté ľanové semeno, avokádo alebo vlašské orechy. Čiže, ak nechcete z akéhokoľvek dôvodu konzumovať ryby, zamerajte sa na dostatočný príjem spomínaných potravín.

Celozrnné palacinky s tvarohovo-malinovou omáčkou


Rozpis na 2 porcie
2 šálky celozrnnej hladkej múky
2 a ½ šálky (rastlinného) mlieka
¼ ČL soli
1 celé bio omega-3 vajce
Tvarohovo-malinová omáčka
½ šálky nízkotučného tvarohu
1 biely grécky jogurt bez tuku
1 PL javorového sirupu
1 PL ľanového oleja
1 balenie vanilkového cukru
1 šálka čerstvých/mrazených malín
niekoľko malín na ozdobu

Postup

V hlbokej nádobe rozmiešame rastlinné mlieko so soľou a vajcom. Šľaháme metličkou a pridávame múku. Necháme pár minút postáť. Zatiaľ rozohrejeme plytkú panvicu s nelepivým povrchom. Malou naberačkou naberáme cesto a lejeme ho na rozpálenú panvicu. Nakláňaním panvice cesto rovnomerne rozlejeme po jej povrchu. Opekáme z každej strany do zlatista asi 3 minúty. Hotové palacinky potrieme pripravenou omáčkou, zrolujeme a ozdobíme malinami.

Príprava omáčky

Všetky ingrediencie spolu dohladka rozmixujeme vo výkonnom mixéri.

Čas prípravy: 35 minút

Poznámka: Toto je niečo pre maškrtné jazýčky! Zdravšia verzia klasických palaciniek, ale s vyšším obsahom vlákniny a zdravých tukov.

8.2.2021   /   Fit Hit   /   Autor: Ivana Mesárošová, Igor Bukovský   /    Foto: Bigstock

Ďalšie články