Načítavam...
Beháme.sk
Zvoľte veľkosť písma:
AaAaAaAaAa
Beháme.sk

Krekry z ľanových semienok

Krekry z ľanových semienok
Príprava krekrov je veľmi jednoduchá a ocenia ich najmä tí, ktorí zo svojho jedálnička vylúčili pšenicu.

Prísady na jeden plech


275 ml vody
175g ľanových semienok
35g slnečnicových semienok
30g tekvicových semienok
20g rozdrvených ľanových semienok

Postup

1. Rozdrvené ľanové semienka zmiešame so 75 ml vody a odložíme bokom až kým nevznikne hustá pasta.
2. 175g ľanových semienok dáme spolu s ostatnými semienkami do misky a prilejeme 200 ml vody. Necháme približne 15 min postáť, až kým sa do nich nevsiakne celá voda. Zmes následne trikrát premiešame.

3. Pastu z ľanových semienok primiešame k ostatným semienkam v miske, premiešaním vytvoríme cesto, ktoré starostlivo rozotreme na tenkú vrstvu na plech (30x40cm), dajte pozor, aby nevznikli diery.

4. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C približne 50 minút. Rúru nastavíme na pečenie zhora aj zdola. Po 20 minútach masu rozkrájame na štvorce. Pečieme ďalších 30 minút. Pravidelne krekre kontrolujeme, aby neboli príliš tmavé.

12.3.2017 / Fit Hit / Autor: pl /  Foto: Bigstock