„Výber potravín podľa krvnej skupiny má priamy dopad na redukciu tukového tkaniva, zrýchlenie metabolizmu, efektívnejšie trávenie a s tým spojenú aj rýchlejšiu schopnosť regenerácie a zvyšovania výkonu,“ hovorí Hanáková na základe svojej desaťročnej klinickej praxe.
Zakladateľom výživovej teórie podľa krvných skupín je naturopat Peter J. D'Adamo, ktorý ňou odkazuje na vzťah medzi skladbou jedálnička a krvnými skupinami. Podľa neho je každý z nás individuálny a má genetické predispozície na to, čo môže jesť a čo nie. Najlepšie sú na tom osoby s krvnou skupinou B a najnáročnejšie to majú Áčkari.
„Prax ukazuje, že ak dokážeme pozmeniť konzumované potraviny, môžeme natrvalo zredukovať neželaný tuk a dosiahnuť lepšiu vitalitu organizmu. Napríklad stačí nahradiť bravčové mäso morčacím, pšenicu ryžou, papriku reďkovkou, mliečne výrobky rastlinnými a podobne,“ pokračuje Hanáková.
Princíp selektovania potravín
Vedeli ste o tom, že všetky krvné skupiny nie sú rovnako staré a každá vznikla v inom období vývoja ľudstva? Nesú preto v sebe rôzne genetické informácie aj iné požiadavky na stravovanie.
Navyše, predpokladá sa, že ak sa budeme stravovať v súlade so svojou krvnou skupinou, môžeme sa vyhnúť niektorým zdravotným ťažkostiam. Ktorá zo štyroch základných krvných skupín 0, A, B a AB je najstaršia, ktorá je vegetariánska, ktorá vie čerpať energiu aj z mäsa a ktorá nie?
Tento článok si dočítate v aktuálnom
vydaní magazínu BEHAME.sk, ktorý
nájdete v každej dobrej PNSke.
vydaní magazínu BEHAME.sk, ktorý
nájdete v každej dobrej PNSke.