Cookies

Súhlasím Na naších stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania Behame.sk.
Bližie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.

To je šupa! Tri dôvody, prečo by ste nemali vyhadzovať banánovú šupu

To je šupa! Tri dôvody, prečo by ste nemali vyhadzovať banánovú šupu
Ak milujete mixované nápoje a vždy máte dostatočné zásoby bio banánov, máme pre vás zaujímavú informáciu: BIO banánová šupka je dokonca výživovo hodnotnejšia než dužina vo vnútri. Ak máte silný mixér, môžete z tohto ovocia získať oveľa viac, keď do svojho mixu pridáte banánovú šupku. Stačí odstrániť stonku a celý banán vložiť do mixéra. Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo pridať aj šupu.
Zlepšuje nám náladu

BIO Banánová šupka je bohatá na serotonín, ktorý zlepšuje náladu. Hladina serotonínu je tým vyššia, čím sú banány zrelšie.

Pomáha srdcu


BIO Banánové šupky majú vysoký podiel draslíka, ktorý spolu so sodíkom pomáha udržiavať hladinu tekutín a elektrolytov vo vašom tele, reguluje tep srdca a chráni srdce pred ochoreniami. Draslík vám dokonca vybieli zuby.

Majú vysoký podiel antioxidantov

BIO Banánové šupky obsahujú vysokú koncentráciu fytochemikálií, ako sú polyfenoly a karotenoidy – antioxidanty, ktoré bojujú proti rakovine.
28.9.2017   /   Fit Hit   /   Autor: br   /    Foto: Bigstock

Ďalšie články