2 veľké jablká, napr. gala, rozkrojené na polovicu a s odstráneným jadrovníkom
2 ČL nasekaných orechov
1 ČL hnedého cukru
¼ ČL mletej škorice
⅛ ČL muškátového oriešku
3 ČL masla
šálka vločiek
Príprava
Vhodné sú odrody braeburn, cortland, alebo rímske, rovnako ako odroda gala. Jablká poriadne umyte, odstráňte jadrovník z rozpolených jabĺk a vložte do rúry rozkrojenou polovicou nahor. Každú polovicu rovnomerne naplňte orechami a hnedým cukrom. Posypte škoricou, muškátovým orieškom a rovnomerne rozdeľte maslo. Zakryte jablká s vekom vhodným na pečenie a zapnite rúru na teplotu 150°C na približne 10 minút, alebo kým jablká nezmäknú. Preložte jablká do misiek a posypte ich vločkami. Môžete pridať aj kopček jogurtu čím zvýšite obsah bielkovín a vápnika.